Preparation

TSPSC Group 2 Mock Test On Telangana History and Telangana Movement

Hello friends! Today i’m back with one important article for TSPSC Telangana Group 2 exam aspirants. This time i have collected some important questions on Telangana history and Telangana movement and this will definitely help you in preparation. Many students are not able to find mock test on Telangana movement so i have taken this opportunity to bring you some important questions which can be asked in Group 2 exam. As we all know Group 2 exams have been postponed because students have demanded for more number of posts. So, KCR government decided to postpone the exam for two months. The final date for the exam has not been confirmed. We will update on our blog as soon as the date of the exam gets confirmed. Till then go ahead with your preparation without losing your energy.

TSPSC Group 2 Mock Test On Telangana History and Telangana Movement | Telangana Movement Mock Test For Group 2

Telangana history

1) The first Deputy Chief Minister of Andhra Pradesh

Ans) K. V Ranga Reddy

2) Name the commission which reported its report to central government to continue Hyderabad as a Separate state?

Ans) Fazl Ali Commission

3) Ranganatha Ramayana is in the form of ?

Ans) Dwipada Kavyam

4) In which Year Telangana Jana Sabha was formed?

Ans) 27th February 1985

5) Which book written by Suravaram Pratap Reddy honoured by Sahitya Academy award?

Ans) Andhrula Sanghika Charitra

6) With which award, the Indian government honoured Raavi Narayana Reddy in 1992?

Ans) Padmabhushan

7) Zameendar Visunuru Ramachandra Reddy belongs to which Taluqa?

Ans) Jangaon

8) Who wrote the book “Telangana Sayudha Porata Charitra”?

Ans) Devulapalli Venkateshwarlu

9) The period between the years 1858 to 1885 is regarded as the?

Ans) The era of broken pledges

10) The first chief minister of Andhra Pradesh

Ans) Neelam Sanjeeva Reddy

11) When was the Mulki movemnet started in Hyderabad?

Ans) 1958

12) Who was the ruler of Chandragiri who helped the English Company to establish a factory at Madras?

Ans) Damerla Venkatadri

13) Shaban Hills are located in ?

Ans) Mahaboobnagar

14) Vegetable cultivation is more in

Ans) Rangareddy district

15)Indravathi Tributary is a tributary of which river?

Ans) Godavari

16) Hyderabad state chief minister who signed on Gentle men Agreement?

Ans) Burgula Rama Krishna Rao

These are some important questions which can be expected in Telangana TSPSC Group 2 exam. We suggest all the aspirants to read this questions and revise them before exam. You can bookmark our blog so that you can get back again easily to this page.

 

 

error: Content is protected !!